Întrebări frecvente

Întrebări frecvente

Cat durează procesul de recrutare?

Procesul de recrutare durează aproximativ trei luni din momentul in care ați selectat un candidat.

Cum se face procesul de selectare al candidatului?

In funcție de nevoile dvs. echipa Angajare Străini va va trimite pe e-mail cv-uri ale candidaților care corespund nevoilor dvs. După ce ati selectat candidații pe care ii considerati potriviti, stabilim impreuna cu agenția din țara de origine un interviu online cu acestea. In urma interviului, va veți alege acel candidat pe care il considerați potrivit sa fie cel mai bun pentru ehipa dumneavoastra.

Care este salariul minim pe care îl voi oferi unui cetățean străin?

Salariul minim brut in Romania este cel dictat de legile in vigoare și anume 2300 lei. De regula nivelul de salarizare cerut de cetățenii străini se afla in jurul echivalentului net in lei a sumei de 400-700 USD, iar contractul de munca se semnează pe o perioada nedeterminata sau functie de perioada necesara angajatorului pentru sarcinile postului respectiv, cu eventuala posibilitatea de prelungire. In Romania contractul de angajare se poate semna pe o perioada nedeterminata.

Care sunt costurile de angajare ale unui angajat străin?

Costurile totale aferente angajării unui angajat strain oscilează între 2500-3500 euro și includ absolut întreg procesul de angajare de la împuterniciri, supralegalizari, taxe la statul Roman, interviuri la ambasada țării de unde pleacă străinul pana la transportul in țara și depunerea tuturor documentelor in vederea finalizarii formalitatilor de angajare.

Care este perioada de sedere a angajatului străin în România?

După sosirea angajatului in Romania, acesta semnează un contract pe o perioada nedeterminata. In fiecare an cu 30 de zile înainte de expirarea permisului de sedere anual, angajatorul trebuie sa ii reinnoiasca permisul de sedere al angajatului strain (mai multe referințe in ghidul de angajare).